Työt kielletty - kampanja tapahtuma-alan ihmisten auttamiseksi

Tapahtuma-alan ihmisillä on hätä – rahat eivät riitä ruokaan, vuokraan tai laskuihin. Selviytyminen koettelee myös mielenterveyttä.

Koronaepidemian aiheuttama kriisi alkoi tapahtuma-alalla vuosi sitten, kun Suomen hallituksen päätöksellä toteutettu tapahtumien sulku jätti kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomen äkillisesti ilman töitä ja toimeentuloa.  Suuri osa tapahtuma-alalla työskentelevistä ihmisistä on yksinyrittäjiä tai freelance-työntekijöitä ja erityisesti he ovat olleet taloudellisten tukijärjestelmien väliinputoajia.

Tapahtumateollisuus ja Kotimaanapu yhdessä järjestävät kampanjan, jossa kerätään ja viedään apua sitä tarvitsevien ihmisten arkeen.  Kutsumme suomalaiset – yksityishenkilöt ja yritykset antamaan apua. Kotimaanapu vie avun perille jokaiselle henkilökohtaisesti.

Tarvitsetko apua?

Jos olet tapahtuma-alan töiden loppumisen vuoksi hädässä ja tarvitset taloudellista apua, ole yhteydessä oman seurakuntasi diakoniatyöhön. Avun saaminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Lisätietoa Kotimaanavun avustamiskäytännöistä löydät täältä.

Materiaalit

Voit jakaa kampanjan materiaaleja ja tietoa omissa kanavissasi. Käytäthän niiden yhteydessä kampanjan tunnisteita:

#tyotkielletty

Kampanjan materiaalit ovat ladattavissasi alla olevasta materiaalipankista. 

Voit vahvistaa kampanjan viestiä ja näkyvyyttä tykkäämällä ja jakamalla myös muiden sosiaalisessa mediassa tekemiä kampanjapostauksia ja -sisältöjä.

Tarinoita

Tapahtuma-alan ihmiset kertovat arjestaan koronaepidemian keskellä.

Tuottaja, projektipäällikkö, alalla 15 vuotta​

"Saamani työttömyyskorvaus on niin pieni, että olen myynyt kodin irtaimistoa ja työvälineitä saadakseni ruuan pöytään. Työttömyys ja rahattomuus ovat ajaneet minut ahtaalle, tilanne on toivoton. Pelottaa. Sossusta kehotettiin hakemaan oikeita töitä."

"Lähes kaikki oman alan työt ovat hävinneet. Toimeentulo on oman firman töistä kiinni. Firman tilillä on viisi euroa."

Muusikko, tapahtumateknikko, alalla 20 vuotta

Ääni- ja valoteknikko, alalla 9 vuotta

"Toimeentuloni on romahtanut yrittäjille tarjotun väliaikaisen työttömyysturvan varaan, eli reilusti alle köyhyysrajan. Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa siitä, milloin tapahtumia päästään järjestämään."