Puhujat

Timo Aalto

Toimitusjohtaja, Tapaus Oy, Liwlig Group

Timo Aalto on Suomen johtavan tapahtumatoimisto TAPAUS Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustajista sekä Pohjoismaiden suurimman tapahtumatoimistokonserni LIWLIG:n toimitusjohtaja. Liwlig Group:lla on toimistot Göteborgissa, Tukholmassa, Helsingissä ja Tampereella ja konserni työllistää 180 henkilöä.

Liisa Eerola

Viestintäjohtaja, Fazer Makeiset & Fazer Suomi

Liisa Eerola johtaa Fazerin Suomen viestintä- ja PR tiimiä sekä toimii yhtiön makeisliiketoiminnan johtoryhmän jäsenenä.

Fazer on ruokaelämyksiin keskittyvä yritys, joka toimii Pohjois-Euroopassa. Makeisliiketoiminnassa Fazer on markkinajohtaja Suomessa ja lisäksi vientiä yli 40 maahan. Fazerin kansainvälisiä makeistavaramerkkejä ovat mm. Karl Fazer, Geisha, Dumle, Tutti Frutti, Xylimax ja Marianne.

Sanna Forsström

Brändi ja tapahtumat-yksikön päällikkö, Helsingin kaupunki

Sanna Forsström vastaa Helsingin kaupungin brändin ja markkinoinnin johtamisesta sekä tapahtumallisuuden kaupunkiyhteisestä kehittämisestä. Työssään hän johtaa yksikköään ja kaupunkiyhteisiä matriisijoukkoja brändiin, markkinointiin ja tapahtumallisuuden edistysaskeleisiin liittyen.  

Helsingissä elävä kaupunkikulttuuri tapahtumineen on nostettu keskeiseksi elinvoimaisuutta ja hyvinvointia edistäväksi strategiseksi painopisteeksi. Helsingin tavoitteena on saada aikaan lisää elävyyttä, vetovoimaa sekä uudistumista ja kasvua kestävästi ja toimivasti.

Pentti Halonen


Sivistystoimenjohtaja, Hyvinkään kaupunki

Pentti Halonen on toiminut Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtajana vuodesta 2007. Halosen tehtäväkenttään ovat kuuluneet paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien saaminen Hyvinkäälle ja kaupungin organisaation kehittäminen tapahtumien järjestäjien näkökulmasta mahdollisimman joustavaksi ja kilpailukykyiseksi.

Vuonna 2022 Hyvinkäällä järjestetään mm. Maxpo, Steelfest, Rockfest ja Red Carpet-festivaali, sekä paljon muuta. Nämä tapahtumat tuovat kaupunkiin noin 150 000 vierasta.

Jarna Heinonen

Yrittäjyyden professori, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu

Jarna Heinonen on kokenut tutkija, kouluttaja ja sillanrakentaja akateemisen tutkimuksen ja elinkeinoelämän välillä. Hänen tutkimuksensa keskittyy mm. yrittäjyyskoulutukseen, yrittäjämäiseen toimintaan, uudistamiseen sekä perheyrittäjyyteen. Hän on kiinnostunut monitieteisestä yrittäjyystutkimuksesta ja tehnyt yhteistyötä niin talous-, yhteiskunta-, lääke- ja luonnontieteilijöiden kuin humanistien ja historian tutkijoiden kanssa.

Parhaillaan Heinonen johtaa Euroopan komission H2020-ohjelman rahoittamaa DISCE (Developing Inclusive and Sustainable Creative Economies) –tutkimushanketta (www.disce.eu ), jossa tutkitaan kulttuuri- ja luovan alan toimintaa Euroopassa erityisesti työn, uran, osaamisen, liiketoiminnan, yrittäjyyden ja kulttuurisen kehittymisen näkökulmista. Turun yliopistossa Heinonen on Johtamisen ja yrittäjyyden laitoksen johtaja. Lisäksi Heinonen on OP osuuskunnan hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Otto Helve

Yksikön päällikkö, ylilääkäri, Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos THL

Helve on koulutukseltaan lasten infektiolääkäri sekä terveydenhuollon erikoislääkäri. Hän on työskennellyt THL:ssä keväästä 2020 alkaen muun muassa koronaviruspandemiaan ja infektiotautien seurantaan liittyvissä tehtävissä sekä tiimipäällikkönä.

Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa tutkimusjohtajan tehtävässä Helsingin yliopistolla ja erikoislääkärinä Uudessa lastensairaalassa.​

Juho Hiidenmaa

Tuotanto- ja asiakkuusjohtaja, Lataamo

Juho Hiidenmaa on toiminut koko yli 25 vuotisen työuransa erilaisissa tapahtumateollisuuden positioissa. Hän on alan vaikuttaja ja ollut mukana toteuttamassa tuhansia erilaisia tapahtumia niin viihteen kuin yritystapahtumien saralla Suomessa ja eri puolilla maailmaa.

Lataamo on luova tekojen toimisto, joka toteuttaa vaikuttavia kohtaamisia ja tuntuvia tekoja asiakkailleen. Laajan markkinointiviestinnän tarjoaman lisäksi Lataamo on yksi Suomen johtavista yritystapahtumien toteuttajista. Lataamo on osa kohtaamisiin keskittynyttä suomalaista Livson Groupia.

Aki-Mauri Huhtinen

Sotilasprofessori, everstiluutnantti, Maanpuolustuskorkeakoulu

Aki-Mauri Huhtinen on Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, joka on perehtynyt johtamiseen, organisaatiotutkimukseen ja informaatiovaikuttamiseen. Hän työskenteli vuodet 2020 ja 2021 NATOn Strategisen kommunikaation osaamiskeskuksessa Riiassa, Latviassa.

Matti Jykylä

Perustaja, taiteellinen johtaja, Sun Effects Oy

Matti Jykylä on design- ja tuotantoyhtiö Sun Effects Oy:n taiteellinen johtaja. Vuonna 1996 perustetulla Sun Effectsillä on Helsingin lisäksi toimisto myös Japanissa.

Yrityksen projekteja ovat mm. Flow Festival, Slush ja REFLEKTOR valotaidefestivaali. Sun Effects työllistää nelisenkymmentä vakituista työntekijää ja noin kaksisataa freelanceria vuosittain.

Ari Järvenpää

Poliisitarkastaja, Poliisihallitus

Ari Järvenpää on toiminut poliisina yli neljäkymmentä vuotta. Hänen nykyisiin tehtäviin kuuluvat mm. suurten yleisötilaisuuksien turvallisuuteen liittyvät asiat sekä kansalliseen ja kansainväliseen katsomoväkivaltaa liittyvät asiat.

Ari toimii Suomen delegaation puheenjohtajana Euroopan neuvoston pysyvässä komiteassa T-S4 sekä Suomen edustajana EU:n suurten urheilutilaisuuksien turvallisuutta käsittelevissä kokouksissa (LEWP MSE).

Kalle Kallonen 

Toimitusjohtaja, K2 Entertainment Oy

Kalle Kallonen on vuodesta 2008 järjestetyn Blockfestin perustaja ja tapahtumaa järjestävän K2 Entertainment Oy:n toimitusjohtaja.

Tampereella järjestettävä Blockfest oheistapahtumineen on kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi, jossa käy 75 000 ihmistä.

Aki Kangasharju

Toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Taloustieteen tohtori, dosentti Aki Kangasharju on toiminut Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana vuodesta 2019. Kangasharju siirtyi ETLAan Nordeasta, jossa hän toimi tutkimusjohtajana ja pääekonomistina vuodesta 2012. Ennen Nordeaa hän toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana, tutkimusjohtajana ja -professorina vuodesta 2001.

Hän väitteli kansantaloustieteen tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa 1998. Tutkijana Kangasharju vieraili mm. Massachusetts Institute of Technologyssä ja Boston Universityssä. Hän on ETLAn toimen ohella dosentti Jyväskylän yliopistossa ja Oulun yliopiston sijoitusvaliokunnassa. Aiemmin hän toimi myös Tekesin johtokunnassa ja Jyväskylän yliopiston hallituksessa.

Kalle Marttinen

Tapahtumatoiminnon päällikkö, Suomen Palloliitto / UEFA Super Cup 2022 LOS Project Leader / varapuheenjohtaja, Tapahtumateollisuus

Kallella on pitkä kokemus jalkapallon kansainvälisistä suurtapahtumista, mm. EURO 2020, UEFA Champions League / Europa League / Conference League sekä Suomen maaottelutapahtumat.

Päivi Munther

Projektipäällikkö/tapahtumat, Helsingin kaupunki

Päivi Munther on Helsingin tapahtumallisuuden kaupunkitasoinen kehittäjä, jota tuttavallisemmin kutsutaan tapahtumahinaajaksi.

– Rakastan Helsinkiä ja tapahtumia ja tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan tehdä näitä hommia yhdessä alan toimijoiden kanssa.

Lassi Nummi

Toimitusjohtaja, Assembly Organizing Oy

Lassi Nummi on toiminut Assembly Organizing Oy:n toimitusjohtajana helmikuusta 2020. Hänellä on pitkä ura it- ja peliyhtiöissä liiketoiminnan sekä markkinoinnin parissa. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Nokialla, F-Securella ja Rovion tytäryhtiö Hatch Entertainmentilla. Nummi näkee kilpapelaamisen vauhdikkaan kasvun avaavan tulevaisuudessa Assemblyille huikeita mahdollisuuksia.

Assembly Organizing Oy on Suomen johtaja pelaamisen ja e-sport sisältöjen ja kokemusten tuottaja. Assembly on Helsingissä järjestettävä tietokonefestivaali, jota on järjestetty jo 29 vuotta. Assembly Organizing Oy on osa Teliaa.

Kenneth Nyholm

Head of Creative Business Finland

Kenneth Nyholm johtaa työ- ja elinkeinoministeriön alaista Creative Business Finlandia. Hän on työskennellyt Business Finlandissa ja sitä edeltäneessä Tekesissä vuodesta 2006.

Creative Business Finland haastaa yrityksiä miettimään uudenlaisia ratkaisuja ja erinomaista asiakasymmärrystä.

Marja-Leena Rinkineva

Elinkeinojohtaja, Helsingin kaupunki

Marja-Leena Rinkineva on vastannut vuodesta 2011 lähtien Helsingin kaupungin elinkeinojohtajana kaupungin elinkeino- ja innovaatiopolitiikasta, yrittäjyydestä sekä maahanmuutto- ja työllisyysasioista. Lisäksi hän on vastannut kaupungin tapahtumallisuuden kehittämisestä vuosina 2011-2017.

Rinkineva toimii usean hallituksen jäsenenä ja on ollut mukana vuodesta 2019 lähtien Tapahtumasäätiön hallituksessa.

Ossi Savolainen

Maakuntajohtaja, Uudenmaan liitto

Maakuntaneuvos Ossi Savolainen on toiminut Uudenmaan maakuntajohtajana vuodesta 2008. Uudenmaan liitto on kuntiensa lakisääteinen edunvalvonta- ja kehittämisorganisaatio.

Luottamustehtävänään Savolainen on toiminut Pesäpalloliiton hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014.

Ari Solja

Senior Project Manager, Securitas Events Oy

Ari Solja työskentelee Securitas Events Oy:ssä Senior Project Managerina. Hänen tehtävinään on suurtapahtumien turvallisuussuunnittelu sekä -johto tapahtumien aikana. Hän vastaa myös erilaisista turvallisuuden kehityshankkeista ja konsultoinnista sekä myös opettaa tapahtumaturvallisuutta ja -suunnittelua.  

Securitas on Suomen suurin turvallisuusalan yritys sekä myös merkittävä alan kansainvälinen toimija. Securitaksella on oma tapahtumaturvallisuuteen keskittyvä sisaryhtiö Securitas Events Oy, joka on suomen myös johtavia tapahtumaturvallisuusyrityksiä. Heillä on vahva osaaminen kaikenkokoisiin ja muotoisiin tapahtumiin, Stadionluokan yleisötapahtumista aina pieniin yritystapahtumiin.  

Miikka Talja

Talousjohtaja, Slush

Miikka Talja on Slushin talousjohtaja. Slush on syksyisin Helgingissä järjestettävä Euroopan johtava kasvuyrittäjyystapahtuma sekä globaalisti toimiva opiskelijavetoinen liike, jonka missiona on luoda ja auttaa seuraavan sukupolven yrittäjiä. Roolissaan Miikka vastaa Slushin taloudesta, tuotannosta sekä tutkimuksesta.

Pekka Timonen

Hallituksen puheenjohtaja, Tapahtumateollisuus ry

Pekka Timonen on toiminut Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtajana vuodesta 2020. Hän on myös Lahden kaupunginjohtaja.

Timonen on toiminut urallaan useissa vaikuttavissa tehtävissä, mm. Suomi 100-juhlavuoden pääsihteerinä Valtioneuvoston kansliassa, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana sekä Helsingin kaupungin kulttuurijohtajana. Timosella on kolmenkymmenen vuoden kokemus tapahtuma-alalta.

Pia Tynys

Johtava ilmastoasiantuntija, Uudenmaan liitto

Pia Tynys toimii johtavana ilmastoasiantuntijana Uudenmaan liitossa. Hänen vastuullaan on Hiilineutraali Uusimaa 2030 -tiekartta, ilmastotyön jalkauttaminen ja yhteistyöverkostojen koordinointi. Hän kehittää maakunnallista ilmastotyötä quintuple helix -yhteistoimintaperiaatteella vastaamaan systeemisen muutoksen haasteisiin.

Tuomo Tähtinen

Toimitusjohtaja, Fullsteam Agency oy

Tuomo on tehnyt pitkän uran suomalaisessa musiikkibisneksessä. Ennen nykyistä tehtäväänsä Fullsteamilla hän on toiminut mm. Music Finlandin toiminnanjohtajana sekä levy-yhtiöissä eri tehtävissä.

Fullsteam Agency on valtakunnallisesti toimiva konserttien ja festivaalien järjestäjä sekä ohjelmatoimisto, joka on tuonut Suomeen lähes kaksi tuhatta ulkomaista artistia tai yhtyettä. Fullsteam edustaa yli sataa kotimaista esiintyjää ja välittää ohjelmaa lähes kaikkiin Suomen keikkapaikkoihin sekä tapahtumiin.

Vuonna 2022 Fullsteam järjestää neljä festivaalia (mm. Provinssi ja Sideways) sekä Hassisen Koneen ja Ed Sheeranin stadionkonsertit, lukuisten pienempien tapahtumien ohella. Vuodesta 2015 lähtien Fullsteam Agency on kuulunut osaksi Euroopan suurimpiin elävän musiikin yhtiöihin lukeutuvaa FKP Scorpiota.

Jarno Uusitalo

Toimitusjohtaja, Creative Technology Finland Oy

Jarno Uusitalolla on lähes kymmenen vuoden kokemus Suomen suurimman tapahtumatekniikka yhtiön toimitusjohtajana. Hän on päässyt seuraamaan näköalapaikalta suomalaisen tapahtuma-alan kasvua ja kehitystä.

Creative Technology on yksi maailman johtavista tapahtumatekniikan yrityksistä. Teemme tapahtumatekniikan suunnittelua ja toteutuksia, tv-tuotantojen teknisiä ratkaisuja sekä sisällöntuotantoa. Palvelumme kattavat kaikki toteutukset pienimmistä laitevuokrista suurimpiin areenatoteutuksiin.

Creative Technology on osa NEP Groupia, joka on maailman johtava ulkoistettujen teknologia-, lavastus- ja tuotantopalvelujen tarjoaja tapahtumajärjestäjille.

 

Takaisin tapahtumasivulle.

 

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.