Hallituksen vahvistama exit-suunnitelma luo tapahtumateollisuuteen tulevaisuuden näkymää

Suomen hallituksen tänään julkistama, vahvistettu exit-suunnitelma luo tapahtumateollisuuden yrityksille näkymää tulevaan. Joulukuun alusta saakka suljettuna ollut toimiala sai vihdoin konkretiaa siitä, milloin ja kuinka tapahtumia voitaisiin alkaa taas järjestämään.

Hallituksen vahvistaman suunnitelman mukaisesti alle 50 osallistujan sisätapahtumat ja 50 henkilön lohkojärjestelyin toteutetut ulkotapahtumat pyritään avaamaan epidemian perustasolla olevilla alueilla mahdollisimman pian. Hallitus kertoi myös arvioivansa perusteita hybridistrategian toimenpidetasoista luopumiseksi ensi viikolla. Toimenpidetasoista luopumisen jälkeen tapahtumien osalta siirryttäisiin toteuttamaan OKM-työryhmän luomaa exit-suunnitelmaa.

Lisäksi hallitus kertoi esittävänsä tartuntatautilakiin kesäkuun alusta voimaan tulevia muutoksia, joiden myötä kahden metrin turvavälivelvoitteesta luovuttaisiin ulkotilaisuuksien osalta kokonaan ja sisätilojen osalta niillä alueilla, joilla tartuntojen ilmaantuvuus on alle 25.

– Nyt esitelty exit tarjoaa odotettua konkretiaa tapahtumien järjestämisen ehdoista ja aikataulusta. On kuitenkin vielä oleellista huolehtia siitä, että alueelliset viranomaiset tulevat tekemään exit-suunnitelman mukaisia selkeitä ja johdonmukaisia päätöksiä. Päätökset täytyy tänä kesänä kyetä myös tekemään riittävän ajoissa, nyt kun selkeät raamit rajoitusten purkamiselle on vahvistettu, sanoo Tapahtumateollisuuden johtaja Kati Kuusisto.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi myös, että tarkempia tietoja tapahtuma-alan taloudellisesta tukipaketista saatetaan julkistaa vielä tänään.

– Olemme valitettavasti nähneet viime viikkoina, kuinka alan pitkään jatkunut näköalattomuus on aiheuttanut useiden suurten kesätapahtumien peruuntumisia. Nyt vahvistettu exit tarvitsee rinnalleen vielä taloudellisten tukien kokonaisuuden, jonka avulla yritysten toimintamahdollisuuksia vahvistetaan. Toivomme, että tukikokonaisuuden vaikuttavuudessa on onnistuttu ja lopputuloksena saataisiin vielä aikaan hyvä ja turvallinen tapahtumakesä, Kuusisto maalailee.