Tapahtumateollisuus ry vaatii päättäjien ja viranomaisten vuoropuhelua alan kanssa

Yhteistyö varmistaa tapahtumien turvallisuuden ja voi pelastaa kymmenet tuhannet työpaikat

Tapahtumateollisuus ry on seurannut huolestuneena päättäjien ja asiantuntijoiden julkisuudessa antamia lausuntoja tapahtumarajoitusten mahdollisesta kiristämisestä. Tapahtumateollisuus ry muistuttaa, että Suomessa ei ole kesäkuun alun jälkeen tiettävästi todettu yhtään ammattimaisen tapahtumajärjestäjän järjestämässä yleisötilaisuudessa syntynyttä koronatartuntaa tai -altistusta.


Tapahtumateollisuus on eilen 9.8. toimittanut keskeisille ministereille ja virkamiehille kannanoton, jossa se vaatii päättäjien ja viranomaisten vuoropuhelua tapahtuma-alan kanssa. Tapahtumateollisuus ry vaatii, että kaikki tapahtumarajoituksiin suunniteltavat toimenpiteet suunnitellaan ja neuvotellaan yhteistyössä kanssamme.

– Haluamme varmistaa turvalliset tapahtumat ja sen, että alamme kymmenet tuhannet työpaikat säilyvät. Tapahtumarajoitusten mahdollinen kategorinen kiristäminen voisi aiheuttaa mittavan konkurssiaallon jo valmiiksi kriittisessä tilassa olevissa yrityksissämme ja jopa koko elinkeinon tuhoutumisen. Kerrannaisvaikutukset ulottuisivat välittömästi myös muille aloille, kuten matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaan, Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtaja Pekka Timonen varoittaa.

Lue kannanotto täältä.