Tapahtumateollisuus ry on perustettu

Tapahtumateollisuus ry:n perustamissanat

Tänään on historiallinen päivä tapahtuma-aloille. Tänään tapahtuma-alat ovat kokoontuneet laaja-alaisesti yhteen perustamaan meidän elinkeinomme teollisuusjärjestön. Tänään me emme erottaudu erilaisilla sisällöillä, vaan yhdistämme voimamme, sillä meitä yhdistää yhteinen elinkeino.

Me olemme nyt aloittamassa muutosta. Muuttamassa sitä, miten ennen on toimittu. Muuttamassa tyyliä. Miten onnistumme tässä muutoksessa, on pitkälti kiinni siitä, miten korkealle uskallamme tähytä ja miten tinkimättömästi sinne yrittää. Me muutamme sisällöistä tunnetun toiminnan niin, että tulevaisuudessa se tunnistetaan elinkeinona, teollisuudenalana.

Käytössä ollut tyyli on toiminut kohtalaisen hyvin tähän asti. Rimaa on onnistuttu kohottamaan ja myös ylittämään. Koronakriisin myötä, kun elinkeinomme harjoittaminen kiellettiin kokonaan, on käynyt ilmi, ettei käytössä olevalla tyylillä kuitenkaan päästä yhtä korkealle kuin muut alat. Tänään perustettava yhdistys lähtee muuttamaan tyyliä, muuttamaan rakenteita ja rakentamaan vahvalta pohjalta elinkeinostamme tunnistettavaa, elinkeinona ymmärrettyä alaa, joka pystyy ottamaan sen mikä sille kuuluu.

Tapahtumateollisuutta ei vielä tunnisteta, erilaiset tapahtumagenret ja -formaatit kyllä. Tapahtumateollisuuden tulee ottaa paikkansa merkittävien teollisuustoimijoiden joukossa. Tehdä elinkeinostamme tunnettu ja tunnistettu, huolehdittava siitä, että alamme elinvoima ja toiminnan mahdollisuudet palaavat ja että yhteiskunta tekee osansa alamme eteen.

Meidän tehtävämme on nyt muuttaa tyyli, korottaa rimaa ja näyttää miten korkealle haluamme ponnistaa. Meitä ei maan vetovoima pidättele.

Helsingissä 10.6.2020

Tapahtumateollisuus ry:n perustajajäsenet

amepa Oy

Bright Finland

Broadway Finland Oy

Evento

Fair Factory Oy

Fire Factory Oy

Fullsteam Agency Oy

Helsingin Rock and Roll Oy

Jääkiekon SM-liiga Oy

Kirkkopalvelut ry

KOKO Tapahtuma OSK

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry

Lataamo Group Oy

Lippupiste Oy

Live Nation Finland Oy

LiveFIN ry

Local Crew Oy

Lyyti Oy

MagnumLive Oy

Messu- ja somistusalan liitto ry

MeTa ry

MySpeaker Oy

Oy Aku`s Factory Ltd / Akun Tehdas

Ramirent Finland Oy

Securitas Events Oy

Sound Engine

Sponsorointi & Tapahtumat ry

Stadion-säätiö sr

Stopteltat Oy

Sun Effects Oy

Sunborn Live

Suomen kansallisooppera ja -baletti

Suomen Hippos ry

Suomen Palloliitto ry

Tampere Deck and Arena Management Oy

Tampere-talo Oy

Tapiolan Monitoimiareena Oy

Tiketti Oy

Torvinen Showtekniikka

Turku Live

Vantaan Festivaalit Oy

Verkatehdas Oy

Warner Music Live

Wulff Entre Oy