Tapahtumateollisuuden toimialatutkimus on käynnissä

Tapahtumateollisuuden arvosta kertovat luvut kerätään nyt – olethan mukana vahvistamassa vaikutusvaltaamme!

Suomalaisessa tapahtumateollisuudessa toimii tuhansia yrityksiä ja kyseessä on kokonaisuutena miljardiluokan teollisuus. Teollisuutemme tarkempia vaikuttavuuslukuja ei kuitenkaan ole vielä koskaan aiemmin laskettu yhteen ja tutkittu tarkemmin. Nyt on sen aika!


Yritykset ja muut elinkeinotoimintaa harjoittavaa tahot tuottavat valtiolle ja kansantaloudelle arvoa esimerkiksi verotulojen ja työllisyyden muodossa. Tapahtumateollisuuden tuottamien vaikutusten laskeminen on avain alan vaikuttamisvoiman syntymiseen, arvostuksen nostamiseen ja kattavan ymmärryksen lisäämiseen.


Perustettava Tapahtumateollisuus ry on aloittanut tutkimusyhteistyön Turun Yliopiston Kauppakorkeakoulun kanssa. Tutkimuksen tavoitteena on luoda ymmärrys suomalaisen tapahtumateollisuuden rakenteesta sekä tuottaa pitävät luvut teollisuutemme luomasta taloudellisesta arvosta.

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta alan yrityksiltä ja yhteisöiltä


Jos sinä edustat yritystä tai muuta yhteisöä, jonka liiketoiminta liittyy tapahtumajärjestämiseen, niin vastaathan tutkimuskyselyymme viimeistään perjantaina 19.6. mennessä.

Tapahtumateollisuuden alat

Kyselyn täyttäminen vie aikaa noin 20 minuuttia ja on erittäin tärkeää, että kysymyksiin vastataan huolellisesti ja totuudenmukaisesti. Olemme myös kiitollisia, jos jaat tätä saateviestiä ja kyselylinkkiä muillekin alojemme toimijoille.

Tutkimuksen ensimmäisiä tuloksia julkistetaan jo kesäkuun aikana – lopulliset tulokset ovat käytössämme elokuun loppuun mennessä!